Kajgaller

Kajgaller

Förhindra fågelbon i skorstenen

Visst älskar man väl ljudet av fåglarnas kvitter? Kanske är det inte lika trevligt när man inser att ljudet faktiskt kommer inifrån skorstenen. Det är främst kajor som väljer att bosätta sig i skorstenar då de gillar att bygga bon i trängre utrymmen såsom ventilationskanaler och skorstenar.


Kontakta oss

Om du skulle ha ett fågelbo i skorstenen gäller det att vänta med eldningen tills efter äggen kläckts och fåglarna flugit ut. Detta tar lång tid och gör att du inte kan elda på ett bra tag. Fågelbon i skorstenen kan även sätta stopp i rök och ventilationskanaler från eldstäder vilket försvårar i vardagen. Men oroa dig inte! Det finns en lösning som förhindrar ovälkomna gäster i skorstenen. För att undvika problem med fåglar som fastnar eller som bygger bon i skorstenen kan ett så kallat kajgaller sättas upp.

Kajgallret är ett robust metallgaller som ser till att fåglar inte kan flyga in i skorstenen och bygga bon. Gallret är anpassningsbart och har vikbara fötter vilket innebär att det passar i de flesta skorstenarna. Många tror att ett enkelt hönsnät kan förhindra att fåglarna flyger in- men så är inte fallet. Fåglarnas vilja att bo i skorstenar är starkare än vad man kan tro, och ett enkelt nät kommer inte att göra susen. Det krävs därför ett mer robust kajgaller för att råda bot på problemet.

Hjälp! En fågel har byggt bo i skorstenen

Har du ett fågelbo i skorstenen? Vi på Örebro Sotarn hjälper dig med rensning av kajbon och uppsättning av kajgaller. Med en lång branscherfarenhet, ett brett tjänsteutbud och en genuin arbetsglädje som lyser igenom i alla våra projekt står vi redo att hjälpa dig med både små och stora problem i skorstenen.

Tveka inte att kontakta oss för mer information eller tidsbokning. Vi ser fram emot att få hjälpa just dig!

Kajgaller - Örebro Sotarn

Har du några frågor om kajgaller eller behöver du hjälp med få bort ett kajbo ur skorstenen?


Kontakta oss

Örebro Sotaren

Nyhet! Beställ luftvärmepumpen av oss!

Rusta dig inför vintern med en luftvärmepump från Sverigepumpen! Genom Örebro Sotarn får du den levererad, installerad och med servicen inplanerad redan från start. Varför inte kombinera med något av våra ventilationspaket – så har du ett helhetsgrepp kring din värme och ventilation.

Läs mer om luftvärmepumpar