Hexesot

Hexesot

Hexesot, black magic dust, kemisk svärta – Den oljiga, svarta beläggningen som kan uppstå relativt kvickt har många namn och riktigt vad som orsakar den kan vara svårt att avgöra. Sotpartiklar produceras i alla hem. Från matlagning och tända ljus till vedeldning, om så bara mysfaktorn i öppna spisen eller kaminen, alstrar sotpartiklar. Även elektriska produkter som hårfönen eller halogenlamporna bidrar till bildandet av sotpartiklar då de förbränner dammpartiklar som i sin tur blir till sot. Varför vissa hem drabbas av hexesot som sprider sig över väggar och tak är svårt att säga men nyrenoverade bostäder, dålig ventilation och köldbryggor i väggarna tycks vara riskfaktorer.

Tveka inte att kontakta oss redan idag om du drabbats av hexesot – vi är experter på området och hjälper dig gärna att bli av med det!


Kontakta oss

Örebro Sotaren

Nyhet! Beställ luftvärmepumpen av oss!

Rusta dig inför vintern med en luftvärmepump från Sverigepumpen! Genom Örebro Sotarn får du den levererad, installerad och med servicen inplanerad redan från start. Varför inte kombinera med något av våra ventilationspaket – så har du ett helhetsgrepp kring din värme och ventilation.

Läs mer om luftvärmepumpar